Как се обръща кекс?

Как се обръща кекс?
Снимка: gotvach.bg

Кексът е вид тестен десерт, по-точно сладкиш. Той е любим на много хора и може да се комбинира с кисело мляко или прясно мляко, а комбинацията от двете става фантастична.

Кексът се състои обикновено от:

- яйца

- прясно или кисело мляко

- какао

- брашно

- захар

- малко олио

- ванилия

- ядки или шоколадов чипс по желание

Всички съставки се смесват, изсипват се в тава или форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена, и се слага във фурната, за да се пече. По ваше желание се поръсва с пудра захар или шоколад.

А ето и как стои въпросът с обръщането на кекса.

Принципно, ако го сложите в съд, който предварително е намазнен и набрашнен, за да не залепне, обръщането ще стане лесно.

Когато ви се наложи да го обърнете<, има един лесен начин.

Моментът за обръщане на кекса е след като сладкишът е изпечен и леко охладен. Ако се опитате да обърнете току-що изваден от печката кекс, има голяма вероятност да се начупи и залепне за тавичката. Затова първо изчакайте за 10 минути кексът да се поохлади и тогава пристъпете към обръщането.

Използвайте кухненската дъска или чиния, които сложете отгоре на формата за кекс. Придържайки и двете части - дъска към форма, леко раздрусайте формата с кекса и я обърнете върху дъската, чинията - сладкишът би трябвало да се отлепи и да се намести удобно в подноса.

И, воала - вашият кекс е обърнат и готов да го покриете с глазура, разтопен шоколад, пудра захар или да го намажете със сладко.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати