Gotvach.bg»Съвети»Как се прави застройка с прясно мляко за супа?

Как се прави застройка с прясно мляко за супа?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
412493

Има няколко основни вида застройки за супи. С всички от тях пилешката супа /както и много други/ става фантастична и много вкусна.

По своята същност застройката се прави от яйца, прясно мляко, кисело мляко, лимонов сок, брашно и други. Някои от супите се застройват само с яйца и кисело мляко, но при други за застройката може да е необходимо да се сложи освен яйцето и прясно мляко.

Ето защо застройки основно биват варени, студени и топли.

А ето и продуктите, които ще са ви необходими за застройката на една вкусна пилешка супа, например:

1. Яйце - 1 бр.

2. Брашно - 1 ч.л.

3. Прясно мляко - 1 ч.ч.

В купа смесете продуктите и разбийте всичко добре. За да сте по-сигурни, че ще се получи, може да използвате пасатор при смесването на трите продукта.

Малък трик е да капнете малко домашен оцет, който помага застройката да не се пресече при темперирането ѝ със супата.

След като всичко е готово, затоплете сместа леко на котлона, като я разбърквате непрестанно.

След като се затопли, прибавяйте постепенно към супата при непрестанно бъркане.

Оставете супата да ври за още пет минути и премахнете от котлона.

Това е една от многото рецепти за застройка на супа с прясно мляко, но за сметка на това е една от най-лесните.

Успех и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Цветан Костов
една ч.л....четете преди да коментирате....не е ч.ч.
3
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
20.10.2022 07:12
Поправено е, затова вече пише ч.л. ;)
2
2
Атанас Недевски
:D :D :D най-смешната рецепта за застройка :D С една чаша брашно ще стане фрикасе и не опитвайте да слагате оцет в прясно мляко :D A застройката се загрява, като се добавя бульн в нея и като се темперира се връща в тенджерата. Да ви е сладко :D
11
8
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
15.07.2019 18:35
Една чаена чаша брашно за застройка на супа? За какво количество супа е това? И като го смесите със 1 ч.ч. прясно мляко и яйце ще стане гъста каша, която казвате че се вари (съвсем ще се сгъсти) и направо на тесто ще стане... И после в супата се слага пак да се вари още 5 минути...Незнам,но мисля, че това е несериозно.
13
3