gotvach.bg»Съвети»За колко време се отслабва без хляб?

За колко време се отслабва без хляб?

За колко време се отслабва без хляб?

Ако сте решили да сваляте килограми, първо, ограничете белия хляб. По този начин ще спрете приема на сол, всички солени и захарни изделия. Спирате да похапвате вафли, козунаци, солети, гризини, бисквити, торти и пасти.

Настройте се психически за предстоящото отслабване, редовно се движете, като ходите пеша, спортувайте и 1-2 пъти в месеца може да посещавате сауна или масаж.

Доказано е, че ако спрете прием на тестени изделия, сол и захар, само за месец може да свалите до 3 килограма.

Отслабването трябва да е плавно и устойчиво, а не шоково.

Ако изпаднете в това състояние, резултатът ще е нулев. Когато човек се храни, той приема енергия. При бягане, ходене пеша, работа тази енергия се изразходва. Ако приемате малко енергия, а повече изразходвате, то вие ще отслабнете. Енергията се измерва в калории, затова следете дневния прием да е по 1750 калория.

Ако включите и един ден гладуване седмично или само на плодове и чай, килограмите си отиват бързо и лесно. Без хляб бързо се огладнява, затова се хранете често, но на малки порции.

Само за една седмица без консумация на бял хляб се свалят до 2 килограма, при условие че не наваксвате със сладкиши и газирани напитки. Хранете се здравословно, яжте по 2-3 филии пълнозърнест хляб, защото организмът има нужда от протеини, фибри, минерали и витамини.

Спрете ли хляба, теглото намалява,но не бързайте да се радвате. Няма я водата в организма, но мазнините си остават.

Въглехидратите се складират под формата на гликоген, който тежи. Те са основен източник на енергия за вашия мозък. Ако се понижи гликогенът, ще сте уморени, отпаднали и ще ви се вие свят. Затова е нужно да консумирате полезни храни с фибри, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Ако в храната няма фибри, ще има запек и проблеми с пикочната система.

Затова хранете се разумно, отслабвайте разумно и бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати