Gotvach.bg»Съвети»Как се правят захаросани розови листенца?

Как се правят захаросани розови листенца?

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823313
Как се правят захаросани розови листенца?

Захаросаните розови листенца могат да бъдат прекрасна декорация за торти, сладкиши и кремове. Те се приготвят много лесно, но както всяко произведение на кулинарното изкуство, имат свои тънкости.

На първо място, трябва да се сдобиете със здрави и красиви цветове от домашни рози, които не са обработвани с химически препарати. Ако имате свой розов храст в двора си, това би било прекрасно решение. Цветовете, които са ви необходими, не трябва да бъдат прецъфтели или накъсани.

Измийте всеки цвят обилно с вода и отделете листенцата. Бялата жилка в основата им трябва да бъде отстранена, особено ако ще ги използвате не само за декорация, а и за консумация.

Оставете листенцата да изсъхнат добре върху домакинска хартия или мека памучна кърпа. Може съвсем леко да попиете влагата, за да пристъпите към следващата част от приготвянето им. За целта ще са ви необходими тънка четка за рисуване, порцеланова купичка, захар, малка лъжичка, един белтък и домакинско фолио. Препоръчително е да използвате фина захар, за да станат вашите листенца по-нежни и красиви.

Разбийте белтъка в купичката. Вземете едно листенце, потопете четката в разбития белтък и го намажете от двете страни. Поръсете захар със лъжичката, обърнете листенцето и поръсете отново. След това го сложете върху фолиото.

Повторете същата процедура с всички листенца.

Когато сложите и последното листо върху фолиото, може да се отдадете на заслужена почивка. Процедурата по съхненето отнема минимум 12 часа, а може да се наложи да изчакате и едно денонощие.

Проверявайте захаросаните розови листенца периодично и когато установите, че всички те са идеално сухи, го приберете в стъклен буркан.

Затворете го плътно и съхранявайте вашите розови листенца на сухо и хладно място (шкаф или килер).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати