Как се сгъстява манджа?

Как се сгъстява манджа?

Много често, когато готвим, манджата ни се случва да е рядка и искаме да я сгъстим. Ето няколко съвета как се сгъстява манджата:

1. Най- удобният и лесен начин да сгъстим манджата е с брашно. Разтворете 2 с.л. брашно в малко студена вода, разбийте с телена бъркалка и добавете към манджата при непрестанно бъркане, варете яденето още 2-3 минути, докато се сгъсти и е готово. Ако количеството ви манджа е по- голямо, е необходимо повече брашно. Добавяйте брашно така, докато се сгъсти яденето.

2. Друг начин да сгъстите манджа е, като добавите ориз към яденето. Ако е възможно, можете да добавите ориз, например, ако готвите зеленчуков гювеч и искате да го сгъстите, добавете 2-3 с.л. ориз и оставете да се свари в соса, така ще отнеме и част от течността и манджата ще стане с по-гъста консистенция. Разбира се не, на всяко ядене върви ориз.

3. Ако горните два съвета не са подходящи за вашето ядене, а искате да го сгъстите, пробвайте с картофи. Те пускат нишесте, когато ги готвим, и също поемат част от водата в яденето. Например, когато готвите грах, можете да добавите няколко картофа. Или когато готвите месо със сос също можете да добавите няколко картофа и яденето ще е една идея по-гъсто.

Това са няколко много лесни и удачни съвета за това как да сгъстите манджа. Използвайте ги!

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати