Това колко време ще варите петел, зависи от това какво ще използвате, за да сварите петела и това колко стар е той.
Ако сте избрали да сварите месото в обикновена тенджера, това ще ви отнеме 1 час, а може 2 часа или дори повече, ако петелът е на повече от 1 година.
Колкото по-стар е петелът, толкова повече време ще отнеме месото му да се свари.
Затова използвайте тенджера под налягане. В нея месото се сварява много бързо. Ще са ви необходими 30 минути да сварите идеално петел.
Ако е младо петле, са достатъчни дори и 20-30 минути и месото ще е сварено в тенджера под налягане.
Ако обаче нямате тенджера под налягане и ви се налага да сварите петела в обикновена тенджера, се въоръжете с търпение, защото ще ви отнеме повече време.
В този случай използвайте капак, за да може да заври водата по-бързо, също така припенвайте бульона. Проверявайте с вилица дали месото е готово, ако се съмнявате.
Нашият съвет към вас е да се доверите на тенджерата под налягане, защото в нея ще са ви необходими 30 минути, за да сварите перфектно петел. Ето и някои рецепти за петел, които можем да ви препоръчаме.