Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари боб в тенджера под налягане?

Колко време се вари боб в тенджера под налягане?

ГеновеваГеновева
Готвач
145870
Колко време се вари боб в тенджера под налягане?

Всички от нас се сещат за случай, в който е варил боб 4 часа и повече. Досадна работа и накрая все е останало някое зърно, което не е сварено.

В такива случаи тенджерата под налягане ще ни е от голяма полза. Въпреки всички хитрини, за които сме чували при варенето на боб, като накисването от вечерта, слагането на сода при варенето и други такива подобни.

В тенджерата под налягане ще са необходими 15, най-много 20 минути да се свари бобът и ще е идеално приготвен за вашата боб чорба или друго бобено ястие.

Ако ви съмнява нещо просто, накиснете боба от вечерта в студена вода и на другия ден го сложете в тенджерата под налягане, първо, без да затваряте капака и като заври, изхвърлете първата водата.

Напълнете тенджерата под налягане с гореща вода, този път да се покрие два пръста отгоре на боба, нарежете глава лук, един морков, зелена чушка и половин обелен домат.

След като заври, го оставете да ври за 20 минути в тенджерата под налягане и е готов сварен.

Накрая го овкусете със сол и пресен джоджен и сервирайте с люта чушка, докато е още горещ.

Съветът към вас на въпроса колко време се вари боб в тенджера под налягане е не повече от 20 минути - иначе има опасност да се развари много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
24.08.2019 23:56
Това важи само за пресен боб. Ако е стар, успех да го сварите за 20 мин. Има такива на пазара дето и след 20 часа ще са твърди...
8
0