Gotvach.bg»Съвети»Как пържените картофи да станат хрупкави?

Как пържените картофи да станат хрупкави?

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823317
Как пържените картофи да станат хрупкави?

Почти няма човек, който да не обича пържени картофи. Приготвянето им в домашни условия обаче си е цяло изпитание. Често домакините се изморяват от продължителното стоене на котлона. Още по-разочароващо е, когато вместо хрупкави пържени картофки получите меки и мазни такива.

Използването на фритюрник донякъде може да подобри вида и вкуса им, но не всеки разполага с такъв уред, а и дори при наличието му в дома не се използва често, поради голямото количество олио, което е необходимо за пържене.

Тук ще ви предложа един лесен метод за приготвянето на хрупкави пържени картофки.

Необходими са ви картофи с ниско съдържание на нишесте. Има един лесен метод за разпознаването им - ако след разрязване на картофа по ножа остане лепкава, белезникава течност, то сте попаднали на компир с много нишесте.

Картофите се нарязват на тънки лентички (колкото кутре) и се измиват обилно. Ако имат повече нишесте, може да ги оставите в студена вода за няколко часа.

Непосредствено преди пърженето нарязаните на пръчици картофи се подсушават добре с памучна кърпа и се пускат в тенджера или тиган със загрято на средна степен олио.

Пържат се до полуготовност и още преди да променят цвета си, пържените картофи се изваждат върху кухненска хартия. След като се изцеди мазнината, отново се връщат в тигана, в който обаче този път олиото е загрято на силна степен.

Пържат се до придобиване на златист цвят.

Вече имате перфектните хрупкави пържени картофки, с които може да спечелите и най-капризния член на вашето семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати