Колко време се пекат пълнени тиквички?

Колко време се пекат пълнени тиквички?

Пълнените тиквички на фурна са една доста лесна за приготвяне рецепта, когато обаче е съобразена плънката, с която пълним така наречените лодки от тиквички.

В доста от рецептите за пълнени тиквички ще срещнете една разпространена плънка, а именно яйца със сирене и краве мляко. Този вид плънка е подходящ за този зеленчук, но ако я използваме, трябва да знаем, че можем директно да напълним тиквичките и да ги пъхнем във фурната, защото тогава те се изпичат едновременно с тиквичките.

Ако пък използваме друг вид плънка, която например включва кайма, трябва да сме си направили подготовка, преди да напълним тиквичките, защото този вид плънка изисква предварителна термична обработка, като препържване на суровите кайми или меса, защото времето за изпичане на тиквичката и тези видове плънка не е равностойно, а съответно самата рецепта няма да се получи.

Каквато и плънка да изберете, задължително съобразявайте времето за приготовление преди пълненето и времето за печене.

Времето за изпичане на вече напълнените тиквички зависи изцяло от процеса на завиране и извиране на водата на дъното (около един пръст или пръст и половина в зависимост от големината на тиквичките). Обикновено времето за печене на напълнените тиквички е около 30 минути.

Важно е да се изберат тиквички с еднаква дебелина и дължина. Когато водата заври и започне да се изпарява от дъното, можем да пробваме тиквичките с клечка за зъби за тяхната готовност. Клечката трябва да влиза и излиза свободно от самия зеленчук.

Вадите тавата от фурната, след това поръсвате с кашкавал, запичате още малко - няколко минути, до готовност и се наслаждавате на едно вкусно ястие.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати