Какво да правим при афти по езика?

Какво да правим при афти по езика?
Снимка: gotvach.bg

Афтите в устата и в частност по езика могат да се появят вследствие на неправилно хранене, дефицит на витамини, инфекции, проблеми на имунната система. Те обаче може да бъдат симптом и на много сериозни заболявания, като сифилис.

Обикновено афтите се повлияват много добре при жабурене с разтвор от сол и сода бикарбонат. Една малка чаена лъжичка, в която са смесени двете вещества се разтваря в 2 ч.ч. преварена вода и се правят редовни жабурения с нея.

Можете да опитате да се отървете от ужасните афти в устата с традиционната отвара от лайка, в която сте добавили щипка сода или чиста лайка.

В случай, че афтите са ярко червени и кървят, може да става сума за херпес, който се лекува с противовирусни препарати. Афти по вътрешната част на бузите и небцето в комбинация с висока температура по-скоро сочат, че болният има остър или хроничен стоматит.

Стоматитът, както и обикновените афти се влияят чудесно от гранофурин, който отново може да бъде открит в аптечната мрежа. Няколко туширания със зеления препарат дневно ще изпратят афтите в историята за 2-4 дни.

При афти по езика трябва да избятвате пикантни и горещи ястия, както и твърди харни , които могат за нанесат механични наранявания на раничките.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати