Как и колко време се вари зеления фасул?

Как и колко време се вари зеления фасул?
Снимка: gotvach.bg

Зеления фасул е позната храна на всяко домакинство в България, която е също така много вкусна и предпочитана. Зеленият фасул е много богат на калий.

Вариантите за неговото приготвяне са много и са разнообразни - чорби, яхнии, участва и като съставка на много гарнитури.

Неговото приготвяне не изискват кой знае какви умения в кухнята, а само желание и добро настроение. Като за начало зеленият фасул трябва да бъде почистен от така наречените жилки, които са разположени в двата края на чушките и да се начупят с дължина 3 сантиметра горе-долу, като в парче трябва да има по 3-4 зърна боб.

След което измийте добре зеления фасул и го сложете да се свари в тенджера, като трябва да следите водата да го покрие, а не да е двойно количество над него.

Времето за варене на зеления фасул ще бъде около 45 минути, като по време на варенето е добре да добавите сол, защото след сваряване зеленият фасул губи всякакви вкусове.

Приготвянето в херметическа тенджера би било още по-късо като период, така че спокойно експериментирайте и споделяйте резултатите си с нас на сайта gotvach.bg.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати