Gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се вари зеления фасул?

Как и колко време се вари зеления фасул?

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
26863
Как и колко време се вари зеления фасул?

Зеления фасул е позната храна на всяко домакинство в България, която е също така много вкусна и предпочитана. Зеленият фасул е много богат на калий.

Вариантите за неговото приготвяне са много и са разнообразни - чорби, яхнии, участва и като съставка на много гарнитури.

Неговото приготвяне не изискват кой знае какви умения в кухнята, а само желание и добро настроение. Като за начало зеленият фасул трябва да бъде почистен от така наречените жилки, които са разположени в двата края на чушките и да се начупят с дължина 3 сантиметра горе-долу, като в парче трябва да има по 3-4 зърна боб.

След което измийте добре зеления фасул и го сложете да се свари в тенджера, като трябва да следите водата да го покрие, а не да е двойно количество над него.

Времето за варене на зеления фасул ще бъде около 45 минути, като по време на варенето е добре да добавите сол, защото след сваряване зеленият фасул губи всякакви вкусове.

Приготвянето в херметическа тенджера би било още по-късо като период, така че спокойно експериментирайте и споделяйте резултатите си с нас в сайта ни. Със зелен фасул можете да си приготвите яхния със зелен фасул, зелен фасул с месо, зелен фасул на фурна и постен зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати