Как се замразяват картофени кюфтета?

Как се замразяват картофени кюфтета?

Наличието на заготовки в кухнята на всяко домакинство спестява време в натоварените дни, а също така спестява време, когато ни се хапва нещо набързо.

Когато приготвяте заготовки и ги замразявате, неминуемо ще пожелаете да замразите картофени кюфтета, които по-късно да използвате, когато ви се наложи да се лишите от престой в кухнята.

Всъщност това се оказва много лесно, стига да уцелите точните количества.

В зависимост от рецептата и съставките, които използвате за приготвянето на вашите картофени кюфтета, или пък приготвяте кръглите топчета, проверете дали не са прекалено меки или прекалено сухи. Трябва да получите картофени топки, които не се разпадат или разтичат.

В зависимост дали се нуждаят от малко течност за спойка или трохички, можете да си намокрите малко ръцете, докато ги оформяте като кюфтета, или леко да ги оваляте в трохи, за да се стегнат.

След това ги дооформете изцяло и ги поставете в чисти пликове, когато вече сте сигурни, че кюфтетата са годни за тази стъпка.

Слагате ги във фризера и когато ви потрябват, просто ги извадете, изчакайте около 30 минути да се отпуснат малко, за да поемат яйцето и галетата и ги слагате в сгорещената мазнина.

Това е всичко.

Споделете с нас любимата си рецепта за картофени кюфтета на gotvach.bg.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати