От кое месо на животното става най-добрите пържоли
gotvach.bg»Съвети»От кое месо на животното става най-добрите пържоли

От кое месо на животното става най-добрите пържоли

Когато не просто готвим, а сме влюбени в кулинарията, е редно да знаем някои важни трикове в кухнята.

Една от рецептите, които приготвяме най-често и е сред най-предпочитаните на трапезата от гости и семейство, са пържолите.

Но за да се направят едни хубави и сочни пържоли, трябва да се знае от кое месо да изберем или по-точно - коя част на животното е най-подходяща за пържоли.

Начинът на приготвянето на това любимо на повечето мъже блюдо не е един. Пържолите могат да бъдат приготвени на скара, на фурна, на туч, в гювеч и по други начини.

Сега обаче ще разгледаме от коя част на животното може да приготвите най-добрите пържоли и как да го направите.

Ако искаме най-добрите пържоли за скара, е най-добре да изберем месо от врата на животното.То е най-крехко, защото на врата на животното има най-много прешлени.

Хубавото на врата е, че когато се пече на скара или барбекю, мазнината се стопява, като в същото време предпазва месото от изсъхване. Затова и пържолите стават много крехки.

Разбира се, че пилешкото в този случай е изключение. При него за скара са подходящи както филето от гърди, така и пържолите от бут.

Ако избираме фурната обаче, можем да използваме и малко по-сухо месо като котлетите например. Пържолите от бут също биха били подходящи за приготвяне във фурна.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Аз не намерих логика в думите, че ако приготвяме пържоли на фурна можем да изберем по- сухо месо.. Та във фурната да изсъхне още ли?
Като цяло, доста объркано..
0
0
Анонимен
Анонимен
10.10.2019 15:34
Ако искаме най-добрите пържоли за скара, е най-добре да изберем месо от врата на животното.То е най-крехко, защото на врата на жиАко искаме най-добрите пържоли за скара, е най-добре да изберем месо от врата на животното.То е най-крехко, защото на врата на животното има най-много прешлени.
Не е така!Всички бозайници имат 7 прешлена.....и човека и жирафа и свинята,коня говедото....Стават най-добре от врата защото са "мраморирани" с мазнини.Чети преди да пишеш смешни неща.
1
0