Какви подправки се слагат на кюфтета и кебапчета?

Какви подправки се слагат на кюфтета и кебапчета?

Кюфтетата и кебапчетата са изконна част от българската кухня. Те са национално ястие, те са повод за гордост, бърза вечеря или обяд, мезе за бира, класика в кухнята. Почти няма човек, който поне веднъж през живота си да не е опитвал тройка кебапчета с гарнитура или порция нервозни кюфтенца в някое попътно заведение.

Каква обаче е тайната на вкусните кюфтета и кебапчета. Разбира се, най-важно е месото, от което се умесват, но това, което им придава уникален вкус, и всъщност отличава кюфтетата на една домакиня от тези на друга, е уникалният микс от подправки, с които ги овкусяват.

По правило, кюфтетата и кебапчетата се овкусяват с различни подправки. Най-характерните подправки за кюфтета са черен пипер, кайма, ронена чубрица, кимион, бахар, настърган лук и ситно нарязан пресен магданоз.

Кебапчетата не се овкусяват с магданоз. Подправките за кебапчета са по-малко. На тях им се слага черен пипер, кимион и сол.

Тайнствената съставка, която може да придаде на скарата уникален вкус и аромат, както и да направи кюфтетата и кебапчетата сочни и пухкави, е бирата.

Ако при замесването на кюфтетата добавите 100 мл бира на 1 кг кайма за кюфтета и малко повече при кебапчетата, ви гарантираме, че ще смаете всички със своите пухкави домашни кюфтенца. Всички тънкости при правене на кюфтета и кебапчета, както и рецепти за кебапчета и рецепти за кюфтета може да откриете на нашия сайт.

Рейтинг

3.3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати