Как се съхраняват корени от целина?

Как се съхраняват корени от целина?

Когато се стремим да водим висококачествен начин на живот, е добре да знаем как да съхраняваме храната си свежа за по-дълъг период от време.

Целината е кореноплодно растение, чиято подземна част може да бъде съхранена свежа по-дълго време, ако се изпълнят няколко прости процедури.

Преди всичко е важно да се подберат само здравите кореноплоди, които трябва да бъдат добре почистени. Зелените листа също внимателно се премахват, за да позволят на корена целина да остане в първоначалната си форма без да завехне.

От древни времена е известно, че целината се съхранява най-добре в ровник. Но ако не разполагаме с такова съоръжение в дома си, то сами можем да си направим негово подобие.

За целта трябва да си осигурим достатъчно дълбок съд, в който да насипем пясък. В пясъка се нареждат кореноплодите от целината и се покриват изцяло с пясъчния слой.

След това е добре пясъкът леко да се навлажни. Това навлажняване трябва да се поддържа, като за целта няколко пъти през периода на съхранение трябва да се добавя малко вода, когато пясъкът започне да изсъхва.

Съхранена по този начин, целината би могла да остане в свежо състояние дълго време.

Разбира се, опаковани е хартия почистените корени целина могат да се съхранят в отделението за зеленчуци на хладилника доста време.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати