Gotvach.bg»Съвети»Как се прави орехова панировка?

Как се прави орехова панировка?

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823301
Как се прави орехова панировка?

Ореховата панировка е много подходяща при приготвянето на сирене пане, рибни хапки или пилешки филенца.

За да я направите,е необходимо само да имате в наличност яйца, галета и - разбира се, смлени орехи.

Галетата и орехите трябва да са в съотношение 1:2. Например 50 г галета и 100 г орехи.

Продуктите, които ще панирате, трябва да се потопят в разбито яйце, после да се овалят в сместа от орехи и галета и пак в яйце, след което да се изпържат.

Предлагам ви една много лесна и вкусна рецепта за хапки сирене с орехова панировка, която може да приготвите за мезе през предстоящите празници.

Нужни са ви:

Сирене - 300 г

Яйца - 3 бр.

Орехи - 100 г

Галета - 50 г

Олио

Яйцата се разбиват, а орехите се смилат и смесват с галетата. Сиренето се нарязва на хапки и се потапя последователно в яйце, сместа от орехи и галета и отново в яйце.

Хапките се пържат в силно загрято олио до получаване на златист цвят, след което се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Това мезе се приготвя много бързо и може да го направите както за семейството си, така и в случай на посещение от неочаквани гости.

Необходимите продукти са малко и са налични почти във всеки хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати