Колко време се стерилизира домашен пастет?

Колко време се стерилизира домашен пастет?
Снимка: gotvach.bg

Домашният пастет е едно от най-вкусните домашно приготвени неща. Домашният пастет се приготвя от черен дроб (предимно свински), сланина, галета, яйца, прясно мляко, сол и естествено подправки, които да подчертаят вкуса му.

За приготвянето на домашен пастет черния дроб и сланината се мелят на ситна решетка, добавят се галетата, прясното мляко, яйцата, подправките,всичко се обърква хубаво и се пасира до гладкост, за да се получи гладък и фин пастет като купешкия.

Готовата смес се разпределя във бурканчета (препоръчително е бурканчетата да са с обикновени капачки,а не винтови), затварят се хубаво, подреждат се в тенджера, и се налива достатъчно количество вода (около 10 см над самите бурканчета), която да стигне за 3 часа. Толкова време се вари домашен пастет.

Стерилизираният домашен пастет се съхранява на студено и тъмно място, срокът му на годност е доста дълъг, когато е затворен по този начин. При мен лично бурканчета на 2 години са били абсолютно годни и със запазени качества.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати