Как се прави слънчогледово мляко?
gotvach.bg»Съвети»Как се прави слънчогледово мляко?

Как се прави слънчогледово мляко?

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
182315189
Как се прави слънчогледово мляко?

През последните години ядковото мляко набира все по-голяма популярност. Някои го консумират като алтернативен вариант на прясното мляко (понеже не съдържа лактоза), други - заради полезните му свойства.

Ако страдате от лактозна непоносимост или пък искате да опитате нещо различно и здравословно, може да си приготвите слънчогледово мляко.

За тази цел е необходимо да разполагате с блендер, тензух и, разбира се, шепа белен слънчоглед.

Ето я и точната рецепта за слънчогледово мляко:

Една чаена чаша белен суров слънчоглед се накисва във вода за 1 нощ (8-12 часа). Целта е да се отмият вредните вещества (т.нар.инхибитори) от суровите семена.

На сутринта слънчогледът се изцежда, изплаква се под течаща вода и се слага в блендера. Добавят се 3 чаши минерална, изворна или преварена вода, щипка сол и сместа се блендира.

Получената течност се прецежда през през тензух и полезнето слънчогледово мляко вече е готово за консумация.

По желание може да бъде овкусено с пакетче ванилия, канела, какао или друга ароматна съставка.

А може и да си направите шейк като към ядковото мляко добавите любим плод (банан, праскова, малини, ягоди) и отново блендирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати