Как се почиства маруля?
gotvach.bg»Съвети»Как се почиства маруля?

Как се почиства маруля?

Как се почиства маруля?

Обичате ли салата от маруля? А използвате ли листата ѝ в сандвичи или за декорация? Както и да приготвяте марулята, трябва да знаете, че е добре тя да има свеж вид и вкус. За целта е необходимо да бъде старателно почистена и измита. Как се почиства маруля?

На първо място марулята трябва да се накисне поне за час в студена вода с лимон или оцет, за да се отмият съдържащите се в нея нитрати. Трябва да се махнат листата с петна или тези, които са започнали да пожълтяват и да се отреже кочанът. Едва тогава се пристъпва към накисването на марулята.

Разделете всички листа едно от друго и ги сложете в дълбока купа (или друг съд) със студена вода. Когато след няколко часа извадите листата от водата, ще разберете, че освен от нитратите сте се отървали и от неизменно присъстващите в марулята кал, буболечки и други нечистотии. Следва измиване на салатата под течаща вода листо по листо за прецизно почистване на марулята.

Има още един метод, за почистване на маруля: Заклетите фенове на този зеленчук със сигурност разполагат с центруфуга за салата, в която листата на марулята биват измити и изсушени. Ако често консумирате маруля и решите да инвестирате в центруфуга, не забравяйте да накиснете зеленчука поне за час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати