gotvach.bg»Съвети»Как се бели глава целина

Как се бели глава целина

RosiRosi
Новак
215
Как се бели глава целина

Главата от целина е изключително вкусна и има различни приложения в кухнята. От класическите рецепти с целина, където добавена към супите, придава невероятен вкус и аромат, до модерни варианти, в които заменя питки за бургери или обикновените картофи на фурна, а защо не и картофеното пюре. Но преди да се сложи в тенджерата, трябва да се почисти. Как се бели глава целина?

Много е лесно! Трябва ви нож, белачка за картофи, дъска и купа за отпадъците. Преди да започнете да белите, трябва да имате идея за какво ще използвате целината и колко точно ви трябва. Не ви препоръчвам да белите цялата глава целина, ако ще използвате само две-три филии от нея, останалата част ще потъмнее и ще загуби част от качествата си.

Преди да започнете да режете, измийте старателно. Ако ви трябва за супа с целина, отрежете необходимото количество, обелете с белачка за картофи и отрежете с нож долната част, откъдето започват корените. Ако ще използвате цялата целина, ще ви е по-лесно да я разделите на половина, процедурата остава същата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати