gotvach.bg»Съвети»Колко захар се слага на компот?

Колко захар се слага на компот?

Колко захар се слага на компот?

Приготвянето на компоти за зимата не е толкова трудно, а в през студените месеци вкъщи ще имаме винаги нещо сладко и домашно. Много хора смятат варенето на буркани за отживелица, но това е един добър вариант за консервирани плодове през зимата. Компотите могат да се направят и на вкусен нектар.

Ако сте решили за първи път да приготвите вкусни компоти, то пред вас сигурно изникват много въпроси. Най-общо компотите се правят от измити и добре почистени плодове, които се разпределят в чисти буркани, поръсват се със захар, заливат се със студена вода, затварят се с капачки и се варят. След това се обръщат с капачките надолу и се оставят да се охладят.

Да, но колко захар да сложим на компота си? Прието на на всеки буркан да се слагат около 4-5 с.л. захар, което се равнява на 40-50 г. Разбира се това количество много зависи от вида на плодовете, както и от индивидуалните вкусови предпочитания – някои хора обичат по-сладки компоти, други – не толкова. За малините, вишните, кайсиите, ягодите, черешите и прасковите са необходими по около 5 с.л. захар. Ако не искате да ви е много сладък компотът, просто намалете количеството захар.

Вижте и как да си приготвите компоти: Компот от круши, Компот от малини, Компот от нектарини и Компот от ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати