Колко шоколад можем да ядем на ден?

Колко шоколад можем да ядем на ден?

Шоколадът е едно от любимите сладки изкушения, на което много малко хора са способни да устоят. Макар и много вкусен, шоколадът е доста калоричен и затова не е хубаво да се прекалява с консумацията му. Шоколадът със сигурност не бива да се консумира всеки ден, защото калоричността му е много висока. Редовното похапване на големи дози шоколад увеличава риска от диабет и затлъстяване.

Преди да се натъжите, ще ви успокоим, че може да заложите на черния шоколад. Той е с много по-голямо съдържание на какао и съдържа големи количества флаваноли, които са изключително полезни по отношение на сърдечното здраве.

Макар черният шоколад да е малко по-горчив и да не се харесва на всеки, то той е много по-полезен и може да си го похапвате редовно, но разбира се, в малки количества. Според някои изследователи 100 г черен шоколад дневно носят само ползи за здравето.

Разбира се, става дума за истински черен шоколад. Ако сте сред привържениците на други видове шоколад, не ги хапвайте всеки ден, но и не ги зачерквайте напълно от менюто си. Просто трябва да се консумират рядко и по малко.

Хубаво е родителите да са много внимателни, защото детето не трябва да яде шоколад до 3-годишна възраст, а според някои специалисти – и до 5 години. Основните причини, които забраняват даването на шоколад на малките деца, са бързото пристрастяване, наличието на вредни мазнини в шоколадите, проблеми със зъбите и апетита, поява на хиперактивност.

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Vladislav Tzvetanov
Vladislav Tzvetanov
18.02.2018 10:40
Ще Ви бъда задължен да споделите кои са изследователите, които препоръчват по 100 гр черен шоколад дневно?
1
1