Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари свински език?

Колко време се вари свински език?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310915
Колко време се вари свински език?

Свинският език е изключително вкусно мезе, което подхожда както на домашна ракия, така и на добре изстудено бяло вино. Никак няма да грешите ако си замезвате с него и докато си попийвате червено вино.

Свинският език е лесен за варене и отнема далеч по-малко време от телешкият език. Веднъж сварен, от свинския език може да приготвите свински език в масло или паниран свински език.

Времето за сваряване на свински език варира в зависимост от това дали ще го варите в обикновена тенджера или ще използвате тенджера под налягане.

Варенето на свински език в обикновена тенджера отнема около 90-120 минути. Езикът е добре сварен, когато можете спокойно да го наботете с вилица и да я извадите. Варенето в тенджера под налягане отнема около 45-50 минути, стига прасето, чиито език варите, да не е пълнолетно.

Свареният свински език трябва веднага да се потопи в съд със студена вода и след това да се обели старателно. Какво ще правите с него, след като го обелите, е въпрос на избор и вкус, но ние горещо ви препоръчваме да опитате нашата рецепта за терин от свински език.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати