Как да размразим бързо пиле?

Как да размразим бързо пиле?

Как да размразим бързо пиле?

Не може да не сте изпадали в тази ситуация: започвате да готвите нещо с пилешко месо, но се оказва, че сте забравили да прехвърлите месото от фризера в хладилника миналата вечер. В следващите редове ще разгледаме няколко начина за това как бързо можем да размразим пилешкото.

Микровълнова фурна – безспорно най-бързият начин е да използвате настройката за размразяване на вашата микровълнова печка, за да размразите пилешкото за броени минути. Повечето микровълни имат опция да се зададе килограмите на месото и автоматично ще изчислят препоръчителното време. Внимателно наблюдавайте процеса, защото може бързо да започне да се готви по краищата.

Методът със студена вода – работи добре, но за малки парчета месо като филе, пилешки гърди, а не за цели птици и големи късове. Извадете месото от неговата опаковка и го поставете в чиста пластмасова торбичка с цип, като се стараете да извадите въздуха от плика.

След това потопете торбичката в купа със студена вода и периодично подменяйте водата до омекване на месото. Обикновено за около половин килограм месо ще са ви нужни между 30 минути и час. За да ускорите процеса, разделете месото на по-малки късчета в момента, в който се поразтопи достатъчно.

Готвене на месо без размразяване – ако имате цяло пиле, което трябва да бъде сервирано или сготвено бързо, най-добре да го приготвите от замразено състояние.

Изключително безопасно е да готвите замразено месо, но това ще отнеме около 50% по-дълго време.

Просто използвайте термометър за месо, за да определите кога месото е достигнало безопасна вътрешна температура.

След като сте размразили вашето пиле, вече можете да си приготвите вкусно печено пиле, пилешки пържолки, пълнено пиле или класическа пилешка супа.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати