Полезни съвети при печене на тестени изделия

Полезни съвети при печене на тестени изделия

Колко пъти ви се е случвало да приготвяте тестени изделия и да претърпите провал в кухнята? Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия. Ето какво е добре да знае всяка хитра домакиня:

1. Брашното за сладкишите, особено това за козунаци, баници и тутманици, се пресява няколко пъти.

2. Бакпулверът се слага с брашното.

3. Содата се угасява с киселото мляко, оцет и лимонов сок.

4. Тестата стават по-пухкави и вкусни, ако се бият отделно жълтъци и белтъци /на сняг/.

5. Захарта и яйцата се разбиват до побеляване на сместа.

6. Тестените изделия се пекат в предварително загрята фурна.

7. Блатовете на тортите се режат, след както изстинат. Използвайте здрав конец или специален дълъг нож за целта.

8. Ако масленото тесто започне да лепне и се отпусне се слага в хладилника, за да се стегне.

9. Винаги намазвайте тавичката или формата за кекс с масло и поръсвайте с брашно, или печете върху намаслена пергаментова /оризова/ хартия.

10. Тестото с мая винаги втасва при умерена температура, особено за козунаците е необходимо затоплено помещение .

11. Винаги се сиропира топъл сладкиш със студен сироп, или студен сладкиш с топъл сироп.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати