Gotvach.bg»Съвети»Как се овкусяват пържоли?

Как се овкусяват пържоли?

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Как се овкусяват пържоли?

Знаете ли каква е тайната на вкусните пържоли?

Две са основните правила, които трябва да спазвате и никога няма да имате гафове в кухнята, приготвяйки пържоли.

Първото правило е в качеството на месото. Старайте се да избирате винаги свежо и качествено месо от доказан производител.

Втората тайна е пържолите да бъдат добре овкусени. За това трябва да сме добре запознати кои подправки подхождат на различните меса. Задължително овкусете пържолите поне няколко часа предварително, за да поемат ароматите.

Внимание! Тук е много важно да отбележим, че това не важи за солта - солта се добавя към пържолите непосредствено преди готвене, защото има свойството да "стяга" месото.

Маринованото месо може да престои и цяло денонощие в хладилник. За да се усеща вкусът на месото, не е препоръчително да се използват прекалено много подправки заедно. Изберете според вашето предпочитание само някои.

За овкусява на свински пържоли има най-разнообразни вариации. Може да заложите само на класическата комбинация сол и да ги поръсите с черен пипер. По желание свинските пържоли може да се овкусят и с други подправки като кимион, мащерка, риган, естрагон. Добавете в тяхната марината майорана, мащерка или розмарин.

Свинските пържоли ще станат неустоимо крехки, като ги мариновате във вино или соев сос. Ако сте избрали да ги печете във фурна, сложете и дафинов лист.

Може да сложите между тях полумесеци лук или скилидки чесън.

Неустоими пържоли от птиче месо ще получите, като изберете да ги

овкусите с босилек, канела, къри, чесън, риган, мента, розмарин, шафран, естрагон или лимонова трева.

За овкусяване на пържолите може да се добави и малко стрита чубрица, накълцан магданоз или кориандър. Изберете една или комбинация от няколко подправки.

Телешкото месо се нуждае от ароматни като босилек, дафинов лист, черен пипер, лют или пушен червен пипер. Апетитно овкусяване на телешките пържоли е като използвате къри на прах, горчица, чесън, лимонова трева, риган, розмарин, градински чай или мащерка.

Подходящите подправки за агнешки пържоли са босилек, канела, кимион, къри на прах, чесън, риган, мента, розмарин.

Снимки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати