Колко полезни са мюслите?

Колко полезни са мюслите?
Снимка: gotvach.bg

Мюслито е суха комбинация от плодове, ядки и пресовани житни култури. Консумиа се сутрин за закуска, като най-често се залива с мляко, вода или плодов сок. Много хора го препоръчват като здравословна закуска, защото хранителният му състав отговаря на сутрешните нужди на тялото; съдържа фибри; внася много минерали и витамини в тялото; придава чувство за ситост.

Благодарение на богатия си въглехидратен състав мюслито има бавно усвояване. В магазините обаче се продават различни видове мюсли, които всъщност не съдържат толкова полезни съставки. Класическото мюсли трябва да съдържа само три съставки – ядки, сушени плодове и житни зърна. Все повече производители влагат различни ароматизирани нишестени гранули, парчета шоколад и сериозни количества захар. Ако обаче заложите на истинско мюсли, в което няма редица добавки, това може да донесе само ползи на организма.

Мюслито пододбрява работата на червата, предпазва от запек и различни чревни разстройства. Освен за храносмилането, мюслито е много полезно и за умствената дейност. Полезната закуска премахва чувството за постоянна умора, подобрява настроението и работата на главния мозък. Както стана ясно, истинското мюсли носи само ползи за организма, но все пак трябва да се конумира в умерени дози.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати