Колко захар се слага на сладко?

Колко захар се слага на сладко?
Снимка: gotvach.bg

Българите сме свикнали все още сами да приготвяме зимнината. Оставаме верни на домашно приготвените туршии, лютеници, компоти, бабини сладка и конфитюри.

Рецептите си ги предаваме от поколение на поколение, от комшии и близки. Важно е, че всичко е приготвено без изкуствени оцветители, а съдържанието е такова, каквото ние си изберем.

Една от предпочитаните зимнини е домашното сладко. То може да се направи перфектно дори и в съвременните кухни в градски условия. Изисква се само качествени плодове, захар и малко свободно време. Един фактор е от особена важност в това начинание - а именно:

Колко захар се слага в направата на сладкото?

Много домакини продължават да спазват утвърденото съотношение 1:1 или на килограм плод - килограм захар. Класическа зависимост, с която няма да сгрешите. Но не и единствен вариант.

Количеството може да регулирате според сладостта на плодовете. Ако прецените, че са прекалено сладки, спокойно намалете количеството захар.

Друг критерии е в желаната консистенцията. Колкото повече захар добавите, толкова повече сироп ще пуснат плодовете. При желание за по-гъсто сладко, ще се наложи да снежите количеството добавена захар.

В случай че вашето здравословно състояние не позволява употребата на захар или сте решили сами да се ограничавате от нея, има много сполучливи рецепти за домашно сладко без захар.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати