Gotvach.bg»Съвети»Как се панират гъби?

Как се панират гъби?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как се панират гъби?

Ястията с гъби са много вкусни и апетитни. Гъбите могат да се пържат, пекат, панират и задушават. Един от добрите начини за приготвянето им е панирането. Както при други храни, така и тук панирането си има своите особености. На първо място не всички гъби стават за паниране. Сред най-подходящите са млечница, пачи крак, печурки, булка, пърхутки и вкусните манатарки.

Винаги избирайте млади и прясно набрани гъби. Почистете ги внимателно, измийте ги със студена вода и отцедете на кърпа. Най-разпространената панировка не е само за гъби, но и за други храни, и включва яйца, брашно, черен пипер и галета по избор. Всяка гъба се топва последователно в разбитите яйца, след това в брашното и накрая в галетата. Пържат се в силно сгорещено олио.

Може да не използвате галета, а само яйца и брашно. Тогава топвате гъбите последователно в яйце, брашно и накрая пак яйца. Консистенцията на панировката трябва да бъде като кашичка. Към панировката за гъбите кладница може да се добави и малко бира, която придава невероятен вкус. Отцеждайте панираните гъби върху кухненска хартия, защото в противен случай ще бъдат много мазни.

Вижте няколко вкусни рецепти за панирани гъби: Панирани горски сърнели, Панирани гъби Кладница и Панирани гъби Булка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати