Как се правят дърпани кори за баница?
gotvach.bg»Съвети»Как се правят дърпани кори за баница?

Как се правят дърпани кори за баница?

Много хора смятат, че приготвянето на дърпани кори за баница не е лесна работа и е задача само за опитни кулинари.

Но ние искаме да ви вдъхнем малко увереност и да ви представим една рецепта за кори за баница, с която дори начинаещи в кухнята могат да си приготвят фини кори за баница.

Пригответе си:

Брашно-600 гр

Хладка вода-300 мл

Сол-1 ч.л.

Олио-1 с.л. за тестото

За дърпане на корите - 200 мл

Оцет -1 с.л.

Първо, пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме в него хладката вода, солта, олиото и оцета. Замесваме меко нелепнещо тесто - това отнема около 20 мин. За да сме сигурни, че тестото е омесено добре, по него трябва да се образуват балончета.

Разделяме тестото на 8 части и оформяне малки питки. Вземаме една от тях и я намазваме обилно с олио, върху нея слагаме друга питка и нея омазняваме. Това се повтаря и с другите топчета тесто. Оставяме да отлежат около 20 мин.

След това вземаме първата двойка питки, разточваме, да се получи кора с големина на чиния. Слагаме я върху голяма кърпа или покривка и започваме да я разтягаме от средата към края, като непрекъснато слагаме олио.

Пъхаме ръце под кората и внимателно разтегляме средата и бавно ги приплъзваме навън към краищата.

След като дърпаната кора за баница стане почти прозрачна, се изрязват краищата. Слага се плънка, навива се на руло, нарежда се в подмазнена тава и накрая баницата с дърпани кори се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати