Как се обезкостяват пилешки бутчета?

На пръв поглед обезкостяването на пилешки бутчета изглежда непосилна задача, но ако разполагаме с остър нож и търпение само след 10 мин. ще разполагаме с чудесна пилешка пържола.

Започва се от горната част на бутчето - тази, която се пада откъм гръбнака.

Напипваме къде точно е ставата,която свързва бутчето с гръбнака, и точно там срязваме с нож.

Частта с кокала, която ще отделим, може да използваме за супа или бульон.

Обезкостяването на бутчето продължава, като с ножа отделяме месото, успоредно на коста, докато стигнем до другата става.

Месото може да се отреже от останалата част от бутчето и да се маринова и изпече на скара, или да продължим с обезкостяването до края на бутчето.

С последната част от бутчето се действа много внимателно. С пръсти се опитваме да хванем цялото месо, така че то да се опъне максимално и след като разрежем, да се видят тънките жили, които го придържат към костта. Отстраняват се, като минем с ножа по дължината на цялата кост.

Накрая отделяме месото, като си помагаме с ножа, там където има нужда.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати