Как се реже на тънки жулиени?

Как се реже на тънки жулиени?
Снимка: marcheva14

Много са изискванията, които трябва да придобие една домакиня, за да се нарече перфектна.

Едно от основните неща обаче е, да може да реже продуктите на тънки жулиени.

Това може и да ви звучи елементарно, но в това умение се крият и много други. Сега ще обсъдим точно това.

Как се реже на тънки жулиени?

Първо, трябва да се ​​научим да държим ножа правилно.

Стиснете дръжката на ножа възможно най-близо до острието с палеца и наведете показалец, останалите три пръста хванете дръжката на ножа. Не стискайте ножа много силно, в противен случай бързо ще се изморите, но не го дръжте твърде отпуснато.

Палецът на втората ръка е поставен назад - сякаш покрива зеленчук или плод и го бута на нож. Останалите пръсти трябва да бъдат огънати навътре: вторите фаланги на индекса и средата са почти перпендикулярни, малкият пръст по никакъв начин не изпъква.

Острието на ножа се притиска към завоите на пръстите и леко се плъзга при рязането на жулиени.

Най-лесният начин за рязане е, когато острието се движи от горе надолу. И има няколко начина за това.

Дръжте ножа под остър ъгъл, върхът на острието трябва да се опира на дъската за рязане, режете зеленчука с централната част на острието.

Започнете да движите ножа надолу и напред, като режете краставицата до края. Когато острието е напълно на дъската, повдигнете го и върнете ножа в първоначалното си положение.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати