Как се скубе патица?

Как се скубе патица?
Снимка: gotvach.bg

Скубането на патица далеч не е толкова проста задача, колкото звучи на пръв поглед. Това е така, защото от правилното оскубване на птицата зависи не само външния вид на вашата дива патица по ловджийски, но и вкусовите ѝ качества.

Защо правилното оскубване е толкова важно? Оскубването, а не одирането на кожата на патицата, е важно, защото разкъсаната или премахната кожа няма да позволят на месото да се задуши в процеса на кулинарна обработка и вместо да остане сочно и ароматно, то ще бъде сухо и не особено подходящо за консумация.

Кожата на патицата трябва да остане, защото иначе с нея ще отстраните подкожния слой мазнина и специфичния аромат на дивечово месо, който се крие в него.

За да отстраните перата на патицата трябва да я попарите във вряла вода, в която сте разтворили сода бикарбонат, като на всеки литър гореща вода трябва да добавите поне по 1 ч.л. сода. Накиснете птицата добре за 2-3 минути, като я разтърсвате от време на време.

След това я оставете да се изсуши добре и едва тогава изтръгнете перата. Добре е да я опърлите със спирт, за да премахнете остатъците от перата, след което са я изкормите и да почистите вътрешностите. Готово, патицата е напълно готова да се превърне в ароматна печена патица с лимон.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати