Gotvach.bg»Съвети»Как се чистят яребица и фазан?

Как се чистят яребица и фазан?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
310917
Как се чистят яребица и фазан?

Всеки уважаващ себе си ловец не обича да се връща вкъщи с празни ръце след лов. Но когато доближи дома си с половин дузина яребици и фазани, които трябва да бъдат почистени от перата и вътрешностите, той далеч не е толкова ентусиазиран.

Начинаещите ловджии и кулинари просто одират кожата на птицата, премахвайки по този начин и всичките ѝ пера, но това е груба грешка, която не трябва да повтаряте. Кожата и подкожният слой мазнина са изключително важни не само за естетическия вид на вашия печен фазан с плънка, но за неговите вкусови качества.

Премахнатата или разкъсана кожа не позволяват на месото на птицата да се задуши, в резултат на което то става сухо и губи голяма част от естествения си аромат.

Единият вариант са оскубете яребица или фазан е да го направите на сухо, но това ще бъде не само трудно, но и доста цапащо. Затова ви препоръчваме да попарите птиците във вряла вода, в която сте разтворили сода бикарбонат, но за не повече от 20-30 секунди.

С приятна изненада ще откриете, че след пълното им изсъхване се скубят много лесно. Тъй като яребиците и фазаните принадлежат към семейството на кокошевите птици, те притежават жлъчка, която трябва да бъде внимателно почистване. Следна старателното опърляне със спирт и фазанът е готов да се превърне във вкусен фазан с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати