Как се накисват овесени ядки?

Как се накисват овесени ядки?

Овесът е зърнена култура, която вирее в сух и хладен климат.

С цел запазване на полезните хранителни вещества при преработката на овеса се премахва само външната обвивка, така че какъвто и продукт да изберем - овесени ядки, трици или овесено брашно, то те съдържат всички ценни елементи на полезното растение.

Овесените ядки спадат към т.нар. бавни въглехидрати и въпреки че са предпочитани при диети за отслабване, всъщност са доста калорични.

Като всяка зърнена храна овесените ядки са трудни за храносмилане, затова е важно да се консумират правилно - а именно овесените ядки трябва да са накиснати.

Овесения ядки може да се накиснат в кисело мляко, колкото по-дълго престояват, толкова по-меки стават.

Добра идея е да накиснете овеса от предната вечер и да оставите купичката с овесени ядки в хладилника покрита. На сутринта закуската ви ще е готова.

Подобно по-продължително накисване е излишно при фините овесени ядки, защото те набъбват буквално за секунди, след като се залеят с мляко, вода или сок.

Друг вариант е да се залеят малко с вряла вода и да се изчака да поемат течността.

Чудесен начин да се включат и в детското меню, е като се добавят в гореща супа, замествайки например сухара.

С овесени ядки и прясно мляко или вода, плодове или сирене, може да се приготви вкусна овесена каша.

В комбинация с мляко, пресни или сушени плодове са идеалната закуска.

В комбинация с достатъчно пиене на вода, овесените ядки действат като метла за стомаха, помагайки да се отървем от натрупаните шлаки в организма.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати