Да си направим домашен червен пипер

Да си направим домашен червен пипер

Края на лятото си купувате червени чушки за сушене от пазара и ги нанизвате на върви. След това ги оставяте на проветриво място, за да изсъхнат.

След като чушките изсъхнат добре, се почистват внимателно от дръжките и семките и се смилат в кухненски робот или в чукова мелница (по селата мелят

на такива мелници зърно за домашните животни).

След смилането домашният червен пипер се слага в буркани, като в бурканите се слагат по няколко скилидки чесън и едра морска сол, която после можете да отстраните. Целта на това е да предпазите домашния червен пипер от мухъл и влага.

Ако не ви се занимава със сушене на чушки, може да си

закупите готово изсъхнали от някой пазар и само да си ги смелите.

Аз лично дори си правя и домашен пушен червен пипер. На село имам съвсем обикновена пушилня, направена от един варел 200 л.

Когато сложа да опушвам месо, слагам на една ламарина най-отгоре на пушилнята и червен пипер. След 30 минути пушения пипер е готов.

Червения пипер не трябва да се пуши повече от 30 минути, защото започва прекалено много да мирише на пушек и става неприятно.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати