Как се прави домашен бял шоколад?

Как се прави домашен бял шоколад?

Вероятно сте чували, че белият шоколад не е шоколад, но едва ли ви се вярва.

Твърденията за липса на шоколад в него са основателни единствено ако под шоколад се има предвид какаото като основна съставка.

Да, в белия шоколад няма какао, но затова пък има какаово масло, което се извлича от какаовите зърна.

Освен какаовото масло, за да се получи бял шоколад, се смесва със захар, мляко и ванилия. Отсъствието на какао позволява ароматът на другите съставки да се усети по-пълноценно.

За приготовлението на 1 бял шоколад ще са нужни 60 г какаово масло, ¼ ч.ч. пудра захар, 1 ванилия, щипка сол, 1 ч.л. сухо мляко.

За по интересен вкус може да пробвате джинджифил, кокосови стърготини, канела, да добавите ядки, стафиди, сушени боровинки, ментови листеца или каквото друго предпочитате като вкус.

Разтапяте какаовото масло – най-добре на водна баня, докато консистенцията стане течна. Добавяте всичко останало към маслото и разбърквате.

Изливате приготвения бял шоколад в подходящ съд, формичка, като за улеснение при изваждането може да се постели на дъното готварско фолио.

Оставете домашния шоколад в хладилник.

След известно време вашият домашен бял шоколад ще бъде готов и ще можете да го споделите с най-добрия се приятел - стомахът.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати