Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари месото от диво прасе?

Колко време се вари месото от диво прасе?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Колко време се вари месото от диво прасе?

За мнозина месото от диво прасе е деликатес, от който се приготвят вкусни луканки, суджуци и кървавица. За други обаче това е просто едно ужасно миризливо месо, което има нужда от доста киснене и допълнителна термична обработка, за да може поне да става за ядене.

Месото от диво прасе наистина мирише и то колкото по-стар е глиганът, толкова повече мирише. Това обаче в никакъв случай не е причина да се откажете от него, просто трябва да знаете как да го сготвите, така че да получите вкусно ястие.

Горещо ви препоръчваме да изкиснете месото поне 2-3 дни в студена вода, в прясно мляко, в оцет, във водка или в друго по избор, за да отстраните част от миризмата, след което може да пристъпите към варенето.

Месото се отцежда от маринатата, в която е киснало, след което се залива със студена вода. Постепенно се кипва, след което се вари дълго време на тих огън.

Характерно за месото от диво прасе е, че то съдържа мускули с едри участъци съединителна тъкан, което предполага дълго и продължително варене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати