gotvach.bg»Съвети»Какво е пломбир и как се приготвя?

Какво е пломбир и как се приготвя?

Какво е пломбир и как се приготвя?

Пломбир е руски сладолед. Технологията на производството му се е донесена от Франция, но всъщност той става най-популярен в Русия.

Появил се е в средата на XVIII век и е бил в менюто на царските особи.

Смята се за най-хубав, защото е с много наситен вкус и е напълно лишен от лед.

Също така пломбирът е висококалоричен, но няма да навреди на фигурата ви, ако не прекалявате с количеството.

В горещите летни дни, когато ти се приисква да хапнеш нещо разхлаждащо и вкусно, лесно можеш да си направиш пломбир.

За приготвянето му са нужни 2 ч.ч. захар, 1 л прясно мляко, 100 г масло, 1 ч.л. нишесте и 5 броя жълтъци.

Приготвяне на пломбир:

В тенджера загрейте млякото и маслото. Когато сместа кипне, я свалете от котлона. В отделна купа смесете захарта, нишестето, жълтъците и бъркайте до получаването на еднородна смес.

Добавете малко от млякото и разбъркайте. Получената смес изливайте на тънка струя във врящото мляко, докато бъркате непрекъснато.

Сложете я на котлона на бавен огън и оставете да кипне. След като кипне, я свалете от котлона и я сложете в съд с ледено студена вода и бъркайте, докато сместа стане леко топла.

След това я извадете от съда с водата и я оставете да се охлади напълно, като от време на време я разбърквайте.

Разделете сместа в купички и оставете млечния сладолед в хладилника да стегне.

Когато стегне, преместете пломбира във фризера за около 3 часа.

Вашият сладолед пломбир е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати