Gotvach.bg»Съвети»Как да изпечем кестени?

Как да изпечем кестени?

М. ГеоргиеваМ. Георгиева
Новак
36146
Как да изпечем кестени?

Въпреки факта, че ядливите кестени не са толкова често срещани, днес можете да закупите такива ядки във всеки магазин или на пазара. Кестените се пекат във фурната, но си струва да започнете с най-простата рецепта с кестени и да ви разкажем стъпка по стъпка как да ги приготвите у дома в тиган. И за това ни трябват само самите кестени - около 500 г.

Приготвяне:

Залейте кестените с хладка вода, оставете за 15 минути, след това изплакнете и изсушете отново. Ако в процеса на накисване някои от тях изплуват, тогава веднага ги изхвърлете. Използваме само онези, които останат на дъното.

След това с нож направете разрез напречно на всеки кестен.

Загряваме сухият тиган, изсипваме кестените, покриваме и пържим за 10-15 минути.

В процеса на печене ядките трябва да се отворят, а месото да излезе навън.

Това е всичко, охлаждаме изпечените кестени малко, обелваме ги и ги овкусяваме. По желание те могат да бъдат поръсени със сол или захар.

Важно! Задължително трябва да се направи разрез, можете да нарежете ядките. Ако това не е направено, тогава при нагряване те просто започват да експлодират и да се разпръскват из цялата кухня.

Пържени кестени с олио и сол

По правило вкъщи кестените се пържат в тиган без олио, но по желание ядките могат да се сварят с добавяне на такъв растителен продукт, за да не се окажат много сухи.

Съставки:

1.3 кг кестени;

150 мл вода;

2 с.л. растително масло;

сол на вкус

Приготвяне:

Измиваме добре кестените, подсушаваме ги и, за да не избухнат, правим напречен разрез на всеки кестен.

Изсипете кестените в тигана, налейте водата и гответе под капак за 10 минути.

Разбъркайте кестените от време на време и когато водата се е изпарила напълно, добавяме олио, ядки, сол и запържваме също под капак за още 15 минути.

Ако кестените станат меки при натискане, изключете котлона и оставете ядките върху салфетка.

Охладете малко и сервирайте.

Обвивките трябва да бъдат обелени, докато кестените са още топли. Ако те са напълно охладени, тогава обвивката ще стане по-твърда и ще бъде по-трудно да я премахнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати