Как се овкусяват свински пържоли?

Как се овкусяват свински пържоли?

За овкусяването на свинските пържоли има много варианти и начини в зависимост как ще се приготвя.

Мариноването е процес, който придава на месото крехкост и се прави с цел овкусяване. Мариноването може да бъде сухо и течно. При сухото мариноване на свинско продуктите се налагат в смес от подправки, а при течното се използват различни сосове, като кетчуп, горчица, соев сос и др.

Много кулинари често използват техника, при която комбинират различни видове алкохолни напитки като бира, вино, ром и др. в съвместимост с подправки, като така се мариноват различни видове меса.

Хубаво е всяка марината да съдържа киселина, благодарение на която месото става крехко, макар че пържолитем мариновани във вино, ще станат по-жилави от тези, които са мариновани в бира.

За да се овкусят добре свински пържоли, е необходимо избраните от вас подправки да смесите в купа и после да накиснете пържолите в тях. Хубаво е сухите маринати да се държат в хладилника от 3 до 5 часа, за да могат подправките да попият в месото.

Пържолите, престояли в марината, стават по-крехки, а тези с мократа марината - и по-сочни.

За правилното мариноване е необходимо да изчистите пържолите от ципите и да направите разрези от двете страни на месото, за да попият добре подправките.

Предлагаме Ви рецепта за марината, след която всеки би си облизал пръстите. Една от любимите ни рецепти за пържоли с бира.

Необходимите продукти за маринатата:

3 скилидки чесън

1 с.л. кафява захар

1 ½ с.л. горчица

2 с.л. зехтин

1 с.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. кимион

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. лют червен пипер.

В купичка смесете всички подправки за маринатата и намажете добре пържолите. След като сте ги овкусили, ги сложете в плик за печене и ги оставете в хладилника за около 2 часа, за да попие добре маринатата.

Бирата се използва при печенето - когато сложите пържолите във фурната, заедно с тях се слагат и 130 мл бира.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати