Как бухтите да не са мазни?

Бухтите са една страхотна класическа закуска, с която може да зарадвате любимите си хора.

В повечето случаи при приготвянето на бухтички те стават мазни. Именно заради това повечето хора избягват да ги правят, защото в наши дни е актуално да слагаме здравословен акцент върху храната.

Една от хитринките за приготвянето на идеалните бухти е содата за хляб или бакпулвер да не се активира в киселото мляко, а да се пресее заедно с брашното.

Те не трябва да се и прибавят директно към яйцата. По този начин бухтите няма да попиват излишно мазнина при пърженето им на маслена баня.

Също така брашното трябва да е пресято няколко пъти. Така тестото става по-пухкаво.

За да не стават бухтите ви мазни, когато ги слагате да се пържат, олиото трябва да е достатъчно загрято. Когато олиото в достатъчно загрято, то запечатва на мига тестото и то не се напоява допълнително с олио.

В противен случай те попиват много олио, стават тежки и не могат да се изпържат добре.

Също така олиото трябва да е достатъчно, да не е прекалено много, нито прекалено малко.

Когато изваждат готовите бухти, ги слагайте в съд, който има салфетка или хартия. Така салфетката ще попие излишната мазнина от бухтите.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати