Какво се прави при предозиране с канела?

Какво се прави при предозиране с канела?
Снимка: gotvach.bg

Канелата е изключително полезна подправка, която се използва за лечение и превенция на редица заболявания и състояния – висок холестерол, менструални болки, диария, глисти, метеоризъм, гадене, висока кръвна захар, гъбички, киселини и др. Колкото и да е полезна обаче, с нея не бива да се прекалява.

Препоръчителната дневна доза е около ½ ч.л. Канелата има много специфичен вкус и винаги се използва в малки количества, затова много трудно се наблюдава предозиране с нея. В някои случаи обаче, се стига до предозиране с канела. Симптомите за това са сърцебиене, слабост, сънливост, замайване, афти, обриви, изпотяване на дланите.

В случаите на предозиране с канелата задължително се преустановява приемът ѝ. Най-доброто, което може да направите, е да потърсите лекар, който да ви прегледа. При необходимост се предписват медикаменти, облекчаващи симптомите при предозиране с канела. В по-тежките случаи кумарините в канелата може да доведат до сериозен кръвоизлив.

Канелата съдържа и други опасни вещества, които в големи количества увреждат белите дробове, бъбреците и стомашно-чревния тракт, може да се увеличи и кръвното налягане. Затова при първите симптоми на неразположение потърсете лекарска помощ. И за да предотвратите тези неприятности в никакъв случай не превишавайте дневните дози – последиците могат да са опасни.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати