Как да си приготвим вода с лимон?

Как да си приготвим вода с лимон?

Всеки човек, който обича по-киселите напитки или се стреми да се храни здравословно и да обръща внимание на здравето си, поне веднъж е опитвал лековитата вода с лимон или е вкарал тази напитка, като неизменна част от своето ежедневие.

Водата с лимон е изключително полезна при консумация, защото действа антибактериално и противовъзпалително на организма, повишава имунитета и съдържа антиоксиданти, които благоприятстват процесите в организма.

Приготвянето на вода с лимон не е трудно, като рецептите за нейното приготвяне са много. Най-често тя се приготвя с топла вода и резени лимон, но в много рецепти тя се приготвя със студена вода, лед, лимон и мента.

През лятото по-предпочитан сред хората е вторият вариант, като отслабващо действие има напитка приготвена вместо с мента - с магданоз.

Топлата вода с лимон е много полезна за организма рано сутрин, защото действа прочистващо на организма. Студената вода с лимон има същото действие, но ефектът не е толкова силен върху организма и се употребява за разхлаждане през летните дни.

Важно е да знаем, че водата с лимон във всичките ѝ форми не е полезна за хората по еднакъв начин. Тези от нас, които имат стомашно-чревни проблеми, е по-добре да се консултират със своя личен лекар, преди да пристъпи към всекидневна употреба.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати