Как се прави медена вода?

Как се прави медена вода?
Снимка: gotvach.bg

На всички са извести полезните и лечебни свойства на меда. А все повече хора напоследък научават и за чудодейната сила на медената вода. Тя може лесно и бързо да се приготви в домашни условия, а редовната ѝ консумация носи безспорни здравни ползи за организма.

Медената бога е богата на ензими, аминокиселини, билкови протеини, билкови въхлехидрати, флавоноиди, витамини А, В1, В2, В3, В6, Б9, магнезий, желязо, калций и др. Препоръчва се горещо при настинки, грипни състояния, безапетитие или анемия.

Как да си приготвим медена вода в домашни условия? Трябва ви само 250 мл вода и 1 ч.л. чист мед. Продуктите се смесват и объркват до пълното разтопяване на меда, след което се консумират. Не е задължително да ползвате преварена вода.

Важно е медената вода да бъде съвсем прясна и да се консумира веднага, а не да се съхранява в хладилник. По желание може да завишите леко количеството на меда.

Препоръчва се медената вода да се консумира сутрин на гладно или поне 1 час преди хранене, за да се усетят максималните ползи от нея. Редовният прием на медена вода ще нормализира работата на червата ви. Ще направи чудесна детоксикация на организма ви и ще ви помогне да се освободите от токсините.

Медената вода има антибактериално и антивирусно действие, действа профилактично срещу сърдечно-съдови заболявания и оказва положително въздействие върху кожата и косата.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати