Gotvach.bg»Съвети»Как се прави решетка за пай от тесто?

Как се прави решетка за пай от тесто?

МиссаМисса
Помощник Готвач
314303
Как се прави решетка за пай от тесто?

Кой не обича да си похапва пай?! Но без съмнение приготвянето му изглежда дълго и трудно! Със сигурност всеки е открил своите трикове и тайни стъпки при приготвянето на любимия пай, а ето някои от моите.

Ако нямате достатъчно време да приготвите специално тесто за пая, който желаете да направите за себе си и близките си, можете да използвате купено охладено бутер тесто, което е готово за употреба. Не би имало по-лесен вариант от това, но бихте се и изненадали, ако опитате, защото вкусът е неповторим!

Друга малка тайна е, че продуктите ви наистина трябва да са качествени и добре подбрани, за да е хубав вкусът на пая. А хубаво направената решетка на пая дава и добра визия, което също е от значение, но вкусът е най-важен.

Решетката на пая може да се "плете" от надлъжно нарязани ивици бутер тесто, като аз поставям по 2 успоредни на кръст и преплитам. Получава се класически пай - красиво би било ивиците да са еднакви и равномерни.

По-нетрадиционно би било да се експериментира с различни фигурални мотиви, като крайният резултат отново трябва да е нещо като разновидност на описаната решетка на пая. Това се получава като един лист бутер тесто се изреже с формата на съда, в който е пая, и върху него с помощта на нож се изрязват определени фигури или с форми за сладки.

Тук трябва да се внимава те да са съразмерни и еднакво разположени. Това не е маловажно, тъй като влияе на опичането на пая. Бъдете креативни и експериментирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати