Как се прави млечен сироп за баница и сладкиши

Как се прави млечен сироп за баница и сладкиши

Няма българин, който да не знае, че баницата е едно от многобройните ястията, с които се гордее българската кухня почти в целия свят.

Не напразно е наречена Царицата на трапезата. Вариантите ѝ за приготвяне са многобройни както в солен, така и в сладък вариант.

Плънката, която можем да сложим, е също така доста разнообразна - любими са както сладките баници, така и солените варианти.

За да имаме страхотен завършек на нашата сладка и сочна баница или сочен сладкиш, с който да впечатлим нашето семейство или гости, е нужно да си направим млечен сироп за баница или сладкиши, който се приготвя за нула време.

За целта са ни нужни следните съставки:

Прясно мляко-3 ч.ч.

Захар-1-1 и 1/2 ч.ч.

Ванилия-2 бр.

В тенджера си слагаме прясното мляко и го оставяме на тих огън да заври. Прибавяме захарта при непрекъснато бъркане, докато се разтопи. Добавяме двете ванилии и отнемаме от котлона.

Оставяме сиропа да се охлади, но не много. Заливаме нарязаните и изстинали баница или сладкиш.

Хубаво е да постоят с млечния сироп, преди сервиране, за да попие хубаво сиропът - колкото повече, толкова по-добре.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати