Gotvach.bg»Съвети»Как пълнят пилетата с вода?

Как пълнят пилетата с вода?

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
26863
Как пълнят пилетата с вода?

Фирмите, произвеждащи пилета, използват помощта на водата, за да направят суровия продукт (цяло пиле, бутчета и т.н.) по-тежки, което, от своя страна, вдига цената на продукта като килограми и грамажи.

Фермите преди това в доста от случаите прибягват до антибиотиците, които спомагат по-бързия растеж на пилетата. Това ускорява процеса на отглеждане.

Пилетата, вече готови за пазара, преминават през специална обработка, преди да стигнат до пакетирането и фризерите на магазините, наречена шприцоване. С помощта на специален уред работниците във фермите шприцват вода в суровите пилета, като по този начин увеличават обема им и теглото.

След като суровите продукти се шприцоват, те биват замразявани. Този процес би трябвало да запази пилето годно за употреба за по-дълъг период, но всъщност замразяването се използва като способ за печалба, за да сме сигурни, че водата няма да изтече от вътрешността, а ние, от своя страна, да платим повече за продукт, чиято тежест всъщност не е реална.

Често обаче водата, шприцована в пилетата, не е само вода. В нея има добавени други съставки, които запазват пилето за по-дълъг период, за да остане вкусът им непроменен.

Но тези съставки също така могат да бъдат вредни за здравето на консуматора. Една от тези съставки е натривият нитрит, който оказва въздействие на месото на пилето именно защото спомага то да поеме голям процент вода, колкото да удвои теглото на суровия продукт.

Точно поради тази причина домакините предпочитат охладени продукти, понеже при тях липсва тази обработка с шприцоване, дори да има наличие на такава обработка при тях, пилетата са далеч по-свежи и количеството течност е далеч в по-малки количества.

Бъдете внимателни от какви източници подбирате меса за трапезата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати