Как да направим кокосова сметана?
gotvach.bg»Съвети»Как да направим кокосова сметана?

Как да направим кокосова сметана?

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
773748310k
Как да направим кокосова сметана?

При нетолерантност към животински продукти или някоя от съставките в тях, както и когато сме ориентирани към вегетарианство или веган култура на хранене, търсим алтернатива, осигуряваща ни пълноценно меню и разнообразие.

За приготвянето на сладкарски изделия, сосове, млечни супи и кремове чудесна алтернатива са растителните млека и растителни сметани.

Тук ще се спрем на кокосовата сметана, която е толкова лесна за приготвяне в домашни условия, че един път опитали, повече няма да прибегнете към купена. Освен значително по-добрият и свеж вкус и текстура на домашната кокосова сметана, тя със сигурност е и по-полезна, защото ще е запазила всички животворни ценни вещества на кокоса.

За да пристъпите към действие, ви е нужен само един кокосов орех. Той трябва да е добре узрял, но не престоял дълго, тъй като тогава губи течността в своята вътрешност, а вкусът му се променя.

Лесно ще установите доколко е свеж кокосовият орех, когато още в магазина го разклатите и чуете приятния шум от плискаща се кокосова вода.

У дома вземете остър нож или тирбушон и пробийте една от трите дупчици на повърхността. Само едната е мека, а останалите ще ви покажат резистентност, затова лесно ще установите коя е податливата.

След като пробиете, сипете кокосовата вода в чаша, тя е много вкусна и полезна, но трябва да се консумира на момента или до час, за да не изгуби полезните си свойства.

Кокосовия орех начупете с чукче, обелете го, а бялата вътрешност нарежете на парченца и сложете в блендер.

Налейте 3-4 ч.ч. вода и смелете в уреда, след това прецедете през фина цедка. От една страна получавате разкошно кокосово мляко, от друга - кокосови стърготини.

Но тук се съсредоточаваме върху желанието да приготвим кокосова сметана, а за изненада ще ви кажа, че да я получите, просто не трябва да правите нищо особено. Налейте млякото в кана с по-широк отвор и оставете да престои, докато на повърхността му се утаи пухкава и плътна, бяла субстанция. Отберете я с шпатула в отделен съд и това е вашата кокосова сметана!

Използвайте на воля в различни десерти и сосове и се наслаждавайте с вдъхновение и настроение на този домашен продукт, който самички сте си приготвили.

Успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати